Det får bli lite kurs via Hasso-Plattner-Institut igen

Fick mail häromdagen att Hasso-Plattner-Institut kör en onlinekurs på engelska igen. Den här gången om “Business Process Modeling and Analysis”, vilket  är ytterligare ett område jag jobbat en del med och därför tycker det kan vara intressant att få lite mer formell utbildning inom.

Jag har gått en kortare kurs i hos Astrakan för några år sedan och även en kurs kring business process delen inom RUP nån gång förra millenniet. Sen verkar ju de “lärda” ha åsikter om man kan business modellera inom RUP eller inte, jag är ganska pragmatisk så varför inte.

Kursen hos Hasso-Plattner-Institut kör igång den 28 oktober och har 6 veckor med föreläsningar och sedan en avslutande vecka då man ska göra sin sluttenta. Ska förhoppningsvis funka även om jag ska ha lite Allhelgonna-ledigt första veckan.

Jag har kollat igenom introvideon och det verkar ju inte vara den mest entusiasmerande föreläsaren jag träffat på och det faktum att hans egen bok rekommenderas som extraläsning kan ju ses som både bra och lite smått avskräckande. Men det är kanske priset man får betala för att få en gratisutbildning. 🙂 Och man ska tydligen inte behöva köpa boken för att klara kursen.

2 Replies to “Det får bli lite kurs via Hasso-Plattner-Institut igen”

  1. Gissningsvis ganska snart men jag vet inte i vilket ämne. De verkar köra en blandning av kurser, några på engelska och några på tyska.

Comments are closed.